Coach

Als dochter van een hoboïst en een violiste, raakt Merel Martens in haar jeugd al in de ban van de muziek. Sinds haar 18e timmert ze dan ook aan de weg als leergierige dirigente en arrangeur. Ze studeert in 2009 glansrijk af aan het Conservatorium Codarts als Docent Muziek en volgt daarna nog de bachelor Koordirectie Lichte Muziek bij dirigent Tijs Krammer. Twee jaar later start ze met een Master Rhytmic Choir Conducting in Denemarken, bij Jim Daus Hjernøe en Jesper Holm. In mei 2015 rondt zij deze master af met de hoogst haalbare cijfers.

Merel is naast haar formele opleidingen flink geïnspireerd door mentoren en collega's als Peder Karlsson (ex-Real Group) uit Zweden en Roger Treece (auteur Vocabularies - Bobby mcFerrin) uit de VS. Sinds 2015 is ze actief als hoofdvakdocent en coördinator van de opleidingsmogelijkheden rondom 'Vocal Leadership' op de conservatoria van Rotterdam en Tilburg. Daarnaast houdt Merel zich bezig met het verspreiden van de methode 'The Intelligent Choir' en haar eigen visie tijdens workshops en coachings in binnen- en buitenland.

Merel Martens begon als zangeres bij VOÏSZ, maar groeide al snel uit tot muzikaal leider van de groep. En wat voor één! Ze daagt VOÏSZ uit, is vernieuwend en weet de groep op natuurlijke wijze steeds weer naar een hoger niveau te tillen. Zingen staat voor Merel symbool voor de meest pure vorm van muziek maken, en zij weet dat als geen ander over te brengen. Ze vindt het heerlijk om een vocal percussion bedje te spreiden voor de zangers om op te zingen, en de zangers genieten op hun beurt van haar strakke ritmegevoel.

Merel blijft zichzelf volop ontwikkelen en inspireert velen in de muziekwereld met haar vernieuwende werkwijzen. 
VOÏSZ is blij en trots dat het muzikaal leiderschap van de groep jaren in haar handen heeft gelegen, en dat zij momenteel als coach zich wil blijven inzetten om het beste uit de groep te halen.

Meer informatie? Kijk op http://www.merelmartens.eu/.